Om gruppen

Hvid Schweizisk Hyrdehund

Berger Blanc Sussie


Om gruppen


Denne gruppe, er en gruppe for racen Hvid Schweizisk Hyrdehund, som er underlagt specialklubben KHKG.

Håbet er at denne hjemmeside kan give et godt indblik i racen og ikke mindst hjælpe videre med at finde den opdrætter der matcher jeres krav.


Det er her på siden muligt at læse meget mere om racen.

Du kan finde oversigter over hvalpe, opdrættere og avlshannerKender du den Hvide Schweiziske Hyrdehund?


Den Hvide Schweiziske Hyrdehund har et livligt og afbalanceret temperament og nyder aktivitet. De er venlige og diskrete og har en høj social kompetence og er hengiven over for deres ejer og familie. Det er en glad hund, som har let til at lære, og de nyder at arbejde med alle former for hundesport. De har stor kapacitet til allround træning og uddannelse og de bliver ofte brugt til alle former for lydighed, sporarbejde og redningshundetjeneste.

Af udseende er det en kraftfuld og godt muskuløs hyrdehund af middelstørrelse, med opretstående ører og middellang til lang dobbelt pels. Bygningen er langstrakt, med middelkraftige knogler og en elegant, harmonisk skikkelse. Pelsen er hvid og øjnene er brune. Øjenrande, læber og poter er sorte.

 

Størrelse på hanner: Højde 58-66 cm, vægt 30-40 kg

Størrelse på tæver: Højde 53- 61 cm, vægt 25-35 kg.


MellemlanghåretFyldig, tætliggende dobbeltpels. Rigelig underuld dækket af en hård, lige dækpels. Ansigt, ører og forsiden af benene er dækket med kortere hår. På halsen og bagsiden af benene er pels lidt længere. Let bølget og hård pels er tilladt.

LanghåretFyldig, tætliggende dobbeltpels. Rigelig underuld dækket af hård, lige dækpels. Ansigt, ører og forsiden er benene er dækket af kortere hår. På halsen danner den lange pels en tydelig krave. På bagsiden af benene er der tydelige bukser, og halen er busket. Pelsen længde med aldrig overdrives. Let bølget og hård pels er tilladt.