Om gruppen

Hvid Schweizisk Hyrdehund

Berger Blanc Sussie

Mellemhåret (også kaldet korthåret)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fyldig, tætliggende dobbeltpels. Rigelig underuld dækket af en hård, lige dækpels. Ansigt, ører og forsiden af benene er dækket med kortere hår. På halsen og bagsiden af benene er pels lidt længere. Let bølget og hård pels er tilladt.

 

Om gruppen

 

Denne gruppe, er en gruppe for racen Hvid Schweizisk Hyrdehund, som er underlagt specialklubben KHKG.

Gruppen er opstået da en flok entusiatiske personer, som brænder for racen, ønskede at gøre en ekstra indsats for racen. Derfor har vi valgt at lave en hjemmeside, hvor man kan følge lige netop den Hvide Schweiziske Hyrdehund.

Vi vil i denne gruppe arbejde for at forbedre racen.

Vi arbejder på at få bedre og stærkere avlsrestriktioner og ikke mindst har vi fokus på racens sind, da vi mener, dette er det vigtigste for at få en velfungerende hund, som ikke kun er en god træningskammerat, men absolut også som er et fantastisk familiemedlem.

 

Det er her på siden muligt at læse meget mere om racen.

Du kan finde oversigter over hvalpe, opdrættere og avlshanner

 

 

Kender du den Hvide Schweiziske Hyrdehund?

 

Den Hvide Schweiziske Hyrdehund har et livligt og afbalanceret temperament og nyder aktivitet. De er venlige og diskrete og har en høj social kompetence og er hengiven over for deres ejer og familie. Det er en glad hund, som har let til at lære, og de nyder at arbejde med alle former for hundesport. De har stor kapacitet til allround træning og uddannelse og de bliver ofte brugt til alle former for lydighed, sporarbejde og redningshundetjeneste.

Af udseende er det en kraftfuld og godt muskuløs hyrdehund af middelstørrelse, med opretstående ører og middellang til lang dobbelt pels. Bygningen er langstrakt, med middelkraftige knogler og en elegant, harmonisk skikkelse. Pelsen er hvid og øjnene er brune. Øjenrande, læber og poter er sorte.

Størrelse på hanner: Højde 58-66 cm, vægt 30-40 kg

Størrelse på tæver: Højde 53- 61 cm, vægt 25-35 kg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langhåret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fyldig, tætliggende dobbeltpels. Rigelig underuld dækket af hård, lige dækpels. Ansigt, ører og forsiden er benene er dækket af kortere hår. På halsen danner den lange pels en tydelig krave. På bagsiden af benene er der tydelige bukser, og halen er busket. Pelsen længde med aldrig overdrives. Let bølget og hård pels er tilladt.